HASTANEMİZDE İLK KEZ KAPALI YÖNTEMLE KALIN BAĞIRSAK KANSERİ AMELİYATI YAPILDI.
08 Aralık 2022

Başhekimimiz Uz.Dr. Bülent Erdem, Op. Dr. Halil Kirazlı ve Op. Dr. Hasan Maden tarafından gerçekleştirilen operasyona ilişkin değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:

“Karın ağrısı, şişkinlik ve kabızlık şikayetleri ile tarafımıza başvuran hastamıza, yapılan tetkikleri sonucunda kalın bağırsak kanseri tanısı koyuldu. Yapılan değerlendirme sonucunda hastanın ameliyat olmasına karar verildi. Hastaya, üniversite ve eğitim araştırma hastanelerinde uygulandığı gibi kapalı yöntemle (laparoskopik) kalın bağırsak kanseri ameliyatı hastanemizde gerçekleştirildi.

Kapalı yöntemle Akşehir’de ilk kez yapılan cerrahide, kanserli dokunun tamamı başarılı bir ameliyatla çıkartıldı. Ameliyatının kapalı olmasından dolayı hasta erken sürede ayağa kalkıp, daha az ağrılı bir ameliyat süreci geçirerek şifa ile taburcu oldu. Açık ve kapalı yöntemle kanser ameliyatlarının yapılmasına bundan sonra da Akşehir Devlet Hastanesi’nde devam edilecek.”
Kapalı yöntemle54_n.jpg