9 ŞUBAT SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜ
21 Şubat 2020

Sigara,  gerek kullanıcısı üzerinde olan doğrudan etkisi gerekse pasif içiciliğe bağlı olarak sigara kullanmayanlar üzerinde olan dolaylı etkisiyle vücudun pek çok organ ve sisteminde olumsuz etkilere yol açmaktadır. Her gün pek çok vatandaşımız sigaranın olumsuz etkilerinden dolayı hem sağlıklarını kaybetmekte hem de psikososyal sorunlarla karşı karşıya gelmektedir. Böylelikle sigara kullanımı, her yaştan ve her gruptan insanı etkileyen önemli bir halk sağlığı sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle ülkemizde tütün kullanımının sağlığa olan zararlı etkilerinin anlaşılması ve tütün kullanımının azaltılması amacıyla, her yıl  ‘’9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü’’ olarak kutlanmaktadır.

Hastanemizde “9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü”  etkinlikleri kapsamında, zemin kat, danışma birimine kurulan stand da hasta ve yakınlarına hastanemiz sigara bırakma polikliniği çalışanı ve eczacıları tarafından etkinlik süresince sigarayı bırakmanın kazanımları ve kolay bırakmanın ipuçlarıyla ilgili bilgilendirme yapılarak, farkındalık oluşturmaya çalışıldı. Karbonmonoksit (CO) ölçümleri yapıldı ve sigaranın zararları ve korunma yolları hakkında bilgi verildi. Konu hakkında duyarlı olup, sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlar Göğüs Hastalıkları Uzmanı’na yönlendirildi.
    Yapılan etkinliklerde, ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı ve hastanemizde faaliyet gösteren Sigara Bırakma Polikliniği hakkında vatandaşlara bilgilendirme yapıldı.