KADIN DOĞUM KLİNİĞİMİZDE İLK KEZ AĞRISIZ VE DİKİŞSİZ AMELİYAT
25 Ekim 2023

Hastanemiz Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği İlçemizde ilk kez uygulanan bir teknik ile yeni bir ameliyata imza attı. Dünyada ve ülkemizde son yıllarda belirli bazı merkezlerde yapılabilen ve ilçemizde ise ilk defa yapılan bir ameliyat tekniği V-NOTES (Vajinal-Natural Orifice Transluminal Endoscopic Surgery).
  Son yıllarda açık ameliyatlardan uzaklaşıp dokulara daha az zararlı yaklaşımlara eğilimin artmakta olduğunu ifade eden hastanemiz Başhekimi Uzm. Dr. Bülent Erdem; “Karında birkaç adet küçük delikten yapılan laparoskopik (kamerayla) ameliyatlar birçok merkezde standart yapılır hale gelmiştir. Yeni trend v-notes tekniği ise vajinal yoldan laparoskopik ameliyat tekniğidir. Op. Dr. Burak Çağlarsu ve ameliyathane ekibi tarafından bu teknik ilçemizde ilk defa kullanıldı. Bu tekniğin avantajları karında hiçbir kesi olmaz. Böylece hastanın ağrısı daha az olur, hasta hastanede daha kısa süre kalır ve günlük hayatına devam edebilir. Laparoskopiden en büyük farkı ise karında kesi izi olmamasıdır. Bu yüzden kozmetik açıdan çok ön plana çıkmaktadır. Peki v-notes tekniği ile hangi ameliyatlar yapılabilir? Rahim sarkması, rahim alınması, myom çıkarılması, yumurtalık kisti, tüp bağlama, dış gebelik gibi ameliyatlar için uygun hastalarda v-notes tekniği tercih edilebilir. Bu rahatsızlıklarınız mevcut ise hastanemiz Kadın Hastalıkları ve Doğum polikliniklerine başvurmanız yeterlidir.” dedi.