Sağlık Yöneticileri Akşehir’de Sağlık Çalışanlarını Dinledi.
11 Temmuz 2019

Sağlık Yöneticileri Akşehir’de Sağlık Çalışanlarını Dinledi.

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, hizmet başkan ve yardımcıları ile birlikte Akşehir’de bulunan sağlık tesislerinde görevli tüm çalışanlarla ayrı ayrı düzenlenen toplantılarda bir araya gelerek Akşehir sağlığını masaya yatırdılar.

Akşehir ilçe değerlendirme programına 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında hizmet sunan personellerle toplantı düzenleyerek başlayan Prof. Dr. Koç ve beraberindeki heyet bu toplantının ardından da Akşehir Devlet Hastanesi’nde çalışan temizlik ve güvenlik görevlileri ile bir araya geldiler. Günün 3. Toplantısını sekreterle yapan ve onların istek ve şikâyetlerini dinleyen Prof. Dr. Koç ve hizmet başkanları sonrasında da hastanede görev yapan uzman doktorlar ile toplantı gerçekleştirdiler. Günün 5. Toplantısını Akşehir Devlet Hastanesi’nde sağlık hizmeti sunan hemşire, ebe, sağlık memuru, laboratuvar ve röntgen teknisyenlerine ayıran Prof. Dr. Koç ve beraberindekiler bu toplantının ardından Akşehir TRSM de tedavi gören hastalar tarafından yapılan ve el sanatlarından oluşan sergiyi gezdiler. Sergi ziyaretinin ardından Akşehir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde görev yapan diş hekimleri ile bir araya gelen Prof. Dr. Koç ve beraberindekiler günün 7. ve son toplantısını aile hekimleri ile yaparak yoğun ve verimli geçen bir programı tamamladılar.

Akşehir İlçesi’nde sunulan sağlık hizmetlerini yerinde görmek, ihtiyaçları ve sorunları tespit etmek amacıyla birim birim değerlendirme toplantıları yaptıklarını vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Konya sağlığı adına hizmet sunan her birim bizler için önemlidir. Hiçbiri diğerinden daha geri değildir. Bu nedenle bütün çalışanlarımızı dinleyelim, bütün birimlerimizle bir araya gelelim ve yaşanılan aksaklıkları konuşalım istedik” şeklinde konuşarak yapılan toplantıların önemine değindi.

Akşehir Devlet Hastanesi’nin yoğun bir şekilde hizmet verdiğini ve yatak doluluk oranlarının çok yüksek olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Sayın Sağlık Bakanımızın da destek ve onayı ile 150 yataklı ek bina inşaatı yatırım programına alınmış olup proje işlemleri devam etmektedir. 1. Basamak sağlık hizmetleri ile ilgili de önümüzdeki günlerde güzel gelişmelerin müjdesini paylaşacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

İl Sağlık Müdürü ve tüm hizmet başkanları ile karşılıklı konuşma ve dertlerini anlatma fırsatı bulan sağlık çalışanları da toplantılardan duydukları memnuniyetlerini dile getirerek teşekkür ettiler.